EU, GDPR and data residency

Where agent data and model calls go, and which contracts you need in the EU.

Guides in this section

Do I need a DPA for AI agents?

Usually, yes. If an AI agent processes personal data on a vendor's infrastructure or model, Article 28 GDPR normally requires a DPA with each such vendor, including the model provider.